БАЗАЛНИ ИМПЛАНТИ(СТРАТЕГИЧЕСКИ,БИКОРТИКАЛНИ)Kos,bcs (dr.Ihde dental)

Етапи:


1. Преглед и консултация На първото посещение се извършва преглед и консултация с панорамна снимка . Прави се анализ и се изготвя план на лечение, който се обсъжда с пациента. Определя се броят на имплантите, които ще бъдат поставени, и видът на протезната конструкция.
2. Поставяне на имплантите(хирургичен) В зависимост от броя на имплантите, те могат да бъдат поставени в едно или две посещения. Поставянето се извършва с местна упойка през венеца, без да се правят разрези. Ако има налични зъби за изваждане, те се изваждат и на техните места веднага се поставят импланти. Следва изпиляване на имплантите и вземане на отпечатък за протезната конструкция.
3.Фиксиране на протезната конструкция След като бъде изработена, протезната конструкция се изпробва, ако е необходимо се правят корекции и се залепва върху имплантите.
4. След операцията се правят рутинни контролни прегледи и панорамни снимки (на около 6 месеца).

Изработка:Те са изработени от биосъвместима титаниева сплав Ti 6Al-4V ELI. Те са едночастови(имплант и абатмънт са монолитно свързани). Всеки базален имплант се фиксира най-малко на две места в кортикална кост . Този тип на кост осигурява висока степен на минерализация и ниска или никаква степен на резорбция през целия живот. Процедурата е минимално инвазивна, през венеца, без да се прави разрез.